KAJAKK
Drømmer du om å lande kajakken på en kritthvit korallstrand? Steigen er et eldorado for kajakkpadlere. Små holmer og skjær ligger tett i tett og gir beskyttelse mot storhavet. Vannet er turkis, rent og klart. Her finnes både oter og sel. Hører du en blåst, kan det være en hval. Ørn er nærmest garantert. Vi har tolv kajakker med åre, vest og spruttrekk for utleie og kan skaffe dobbeltkajakker og SUP (StandUpPaddle). Forhåndsbestilles når du booker. For å leie kajakk hos oss krever vi at du har våttkort eller tilsvarende padleerfaring. Den ene kajakken er SAKTERUTA, kjent fra TV-serien Eventyrjenter på NRK. Dette er kajakken Randi Skaug padlet Nord-Norgekysten med.

NORDSKOTTRAVERSEN
Denne turen er for de spenningssøkende. Traversen er en smal, bratt og spektakulært egg med en blendende utsikt til hav og fjell. Besseggen kan bare gå og legge seg. Du kan studere ruta fra stuevinduet før du drar. Underveis vil hjertet slå noen ekstra slag. Når du kommer hjem har du øyne som glitrer. Turen fordrer klatring og guide. Les mer om turen og book via Steigen Mountain Guides som holder til på Naustholmen.

SØRSKOTTIND
Fra stuevinduet på Naustholmen ser vi Sørskottind trone som en dronning på fastlandet. To-tre timer seinere kan du stå og vinke på toppen. Det er en tidvis bratt, men helt overkommelig tur. Første gangen Randi Skaug gikk der var det sammen med gruppa Trang fødsel. De fant en sang på veien. På toppen er det 360 graders utsikt til Steigens 3000 øyer, Lofotens hvitkledde fjell og fjellstrøkene innafor. Turen tar fra 3,5 til 5 timer tur/retur. Du trenger gode sko, ei flaske vann og matpakke. Kle deg etter været. Vindjakke kan være fint å ha på toppen. Vi kjører deg over med båt til fastlandet. Deretter er det 1,5 kilometer på vei før stien tar deg opp mellom bjørk og lyng, molter og einer. Husk kamera!

Les mer om turen her

 

ARKTISK LYS
Kom og opplev nordlyset. Mellom september og april er det gode sjanser for å oppleve nordlys på Naustholmen.

Vi arrangerer også Nordlyshelger i mars. Les mer og book her

KLATRING
Klatring på Nordskot byr på enestående utsikt og er lett tilgjengelig. Bare noen få minutter fra øya med båt finnes det fine klippeklatrefelt. Feltet ligger i gangavstand fra havna. Det finnes god variasjon av ruter i alle vanskelighetsgrader – både nybegynnerruter og fine linjer for de øvede. Vi arrangerer også klatrekurs via Steigen Mountain Guides. Bergarten er rød granitt – sterkt, trygt og godt klatrefjell. En del ruter er boltet. Bodø klatreklubb har laget en klatrefører for området: Se klatrefører

GROTTETUR
En grottetur er litt nifst, men mest spennende. Den nærmeste grotta er Resshola, en 140 meter dyp grotte som ble laget av havet den gangen havnivået lå 60 meter høyere enn i dag.  Denne grotta trenger du bare lommelykt og gode sko for å besøke, og du kan ta deg dit på egen hånd. Om du vil ha en litt større opplevelse guider vi dere. Mange har sagt det var uforglemmelig.  I 2013 fant noen eventyrlystne Nordlendinger tanngarden til et steinaldermenneske i en av grottene i Steigen. Undesøkelser viste at det var 6.300 år gamle levninger som var funnet. Denne grotta ligger på hemmelig sted. Les mer: Se Nrk artikkelen

FISKE
Den største kveita som er tatt på Naustholmen var 145 kilo. Den ble tatt fra brygga. Vi ligger rett innenfor Vestfjorden. I området Vestfjorden, Lofoten og Vesterålen finnes verdens største forekomst av torsk. Har du noen gang fått ei brosme på kroken? Eller lange? Til tider koker det av sei. Sleng snøret uti fra brygga eller bestill fiske med båt. Det er mulig å leie båt eller dra ut med en fiskeskøyte for opptil, til tolv personer, hvis det avtales på forhånd. Ingenting smaker bedre enn selvfisket fisk. Det du ikke orker å spise, kan du fryse inn og ta med hjem.

FRIDYKKING
Ta med deg fridykkeutstyr og utforsk den magsike verden rett utenfor brygga vår. Vi arrangerer også kurs i fridykking i løpet av sesongen.

SHIATSU ELLER KLASSISK MASSASJE
Fra mai-oktober kan man booke massasje i det nye naustet vårt på Naustholmen. Her holder vår egen hussmassør, Daniela, til. Hun er opprinnelig fra Argentina, men fant veien til Naustholmen via Finse 1222 og et møte med Randi der. Nå tilbyr hun massasje til våre gjester gjennom sesongen, klassisk eller shiatsu. Hun har jobbet som massør i 15 år og har en 4 årig lang utdannelse fra Barcelona.

SAUNA & FRISKE SJØBAD
Vår splitter nye badstu er en ekte finsk badstu bygget av varmebehandlet osp med luftespalter i gulvet og vedfyring. Det lukter fantastisk av selve treet, og spaltene i gulvet gir frisk luft under hele badstuoppholdet. Her kan du sitte flere timer, nyte lette slag bjørkekvister mot huden og ta noen friske sjøbad innimellom.

Fra badstuvinduene er det vid utsikt til hav og fjell, himmel og sol. Badstua står på pillarer over havet og du kan høre bølgene klukke eller slå rett under badstugulvet. Uansett vær er dette en garantert god opplevelse og skulle det bli sørvestkuling blir følelsen av naturnærhet ekstra eksotisk.

TA LIVET MED RO ELLER RO EN NORDLANDSBÅT
Dette stedet har en helt egen energi. Og det er jo ingenting som er så fredelig som ei øy, her finnes ikke ett trafikklys, ikke én bil. 
Titt på fuglene, studer det klare og turkise havet og ta bilder. Eller sitt i fjære og tenn et bål. For noen ganger er det nok med et bål.

OPPDAG ENGELØYA
Engeløya er en øy i Steigen, og det er ikke lange kjøreturen fra Nordskot og Naustholmen. Hva med en tur på Trohornet eller gå Dronningruta? Eller et bad på Bøsanden? Mulighetene er mange, enten med egen bil eller man kan bestille transport via Steigen Maxitaxi.  

SOVE UTE
Frisk luft og bølgeskvulp er en vinneroppskrift på søte drømmer. Våre overnattende gjester kan derfor benytte seg av Amok hengekøyer for en natt eller to med utesoving. Eller kanskje du bare har lyst på en ettermiddagskvil eller finne roen med en god bok?

FARTSFYLT RIB-TUR
Et monster av en rib bor på Nordskot. Den bryter med stillheten, men forsvinner raskt ut av bildet. For de som vil langt eller raskt av sted, kan vi tilby Norges røffeste båttur. En tur til Lofoten, Hamarøy eller Brennvika er innenfor rekkevidde på noen timer. Vi kan love deg mye vind i håret. Båten tar opptil 12 personer og forhåndsbestilles samtidig med booking. Rib Steigen kan tilby henting og bringing fra for eksempel Bodø, Lofoten eller Hamarøy.

SE OPP, SE ØRN
Steigen har en av verdens største havørnkoloni. Ørner som kretser rundt, stuper i havet etter fisk eller slåss om godbiter, er et mektig syn. Plutselig begynner du å telle høyt. Ikke én, ikke to, men kanskje femten store jagere av noen fugler suser gjennom lufta over hodet på oss når vi forsiktig nærmer oss. 

ØYVANDRING
Naustholmen er forbundet med naboøya Grøtøya med bro. Grøtøya er 500 mål stor. Det holder til en stor, liten dagstur. Her kan du vandre i fjæra, bestige høyeste punkt på 51 moh og undre deg på hvor lite som skal til for å få en fantastisk utsikt. Innimellom knausene ligger de gamle jordene fra den gangen jorda ble dyrket. Her er trær du ikke forventer å finne. Her bor det elg og ørn. Her er ro og sjelefred til alle. Størstedelen av øya er uberørt, men ikke av historien. Det ærverdige hovedhuset på Grøtøya handelssted står uberørt slik det ble forlatt etter at handelsstedet gikk konkurs i 1923. Rett ved siden av ligger Villa Haugen, som er gjenoppført etter gamle tegninger og fotografier.

Naustholmen Adventure Island Norske Skaug as
Tlf: +4793005721
Send