Gåsehudopplevelser

Kajakkpadling

Drømmer du om å lande kajakken på en kritthvit korallstrand? Steigen er et eldorado for kajakkpadlere. Små holmer og skjær ligger tett i tett og gir beskyttelse mot storhavet. Vannet er turkis, rent og klart. Her finnes både oter og sel. Hører du en blåst, kan det være en hval. Ørn er nærmest garantert. Vi har åtte kajakker med åre, vest og spruttrekk for utleie og kan skaffe dobbeltkajakker og SUP (StandUpPaddle). Forhåndsbestilles når du booker. Den ene kajakken er SAKTERUTA, kjent fra TV-serien Eventyrjenter på NRK. Dette er kajakken Randi Skaug padlet Nord-Norgekysten med.

Ørnesafari

Måløy, litt syd for Naustholmen, har en av Norges største havørnkolonier. Ørner som kretser rundt, stuper i havet etter fisk eller slåss om godbiter, er et mektig syn. Plutselig begynner du å telle høyt. Ikke én, ikke to, men kanskje femten store jagere av noen fugler suser gjennom lufta over hodet på oss når vi forsiktig nærmer oss. Ørnesafarien foregår med båt. Det er plass til fem personer per båt. Må forhåndsbestilles når du booker.

Fiske i Vestfjorden

Den største kveita som er tatt på Naustholmen var 145 kilo. Den ble tatt fra brygga. Vi ligger rett innenfor Vestfjorden. I området Vestfjorden, Lofoten og Vesterålen finnes verdens største forekomst av torsk. Har du noen gang fått ei brosme på kroken? Eller lange? Til tider koker det av sei. Sleng snøret uti fra brygga eller dra ut i båt. Det er mulig å leie båt eller dra ut med en fisker, hvis det avtales på forhånd. Ingenting smaker bedre enn selvfisket fisk. Det du ikke orker å spise, kan du fryse inn og ta med hjem.

Fartsfylt RIB-tur

Et monster av en rib bor på Nordskot. Den bryter med stillheten, men er raskt ute av bildet for de som vil ha ro. For de som vil langt eller raskt av sted, kan vi tilby Norges røffeste båttur. En tur til Lofoten, Hamarøy eller Brennvika er innenfor rekkevidde på noen timer. Vi kan love deg mye vind i håret. Båten tar opptil 12 personer og forhåndsbestilles samtidig med booking. Rib Steigen kan tilby henting og bringing fra for eksempel Bodø, Lofoten eller Hamarøy.

Bål i fjæra

Hav på alle kanter. Små, lune steder. En stein med utsikt. Et sprakende bål slynger sine glør mot himmelen. Vind som blåser. Sol som glitrer i sjøen. Naturen byr på all slags vær. Du ikler deg gode klær og nyter midnattssola til langt ut i de små timer.  Hver stemning har sin kvalitet. Uansett, ute i vær og vind vil du føle at du lever. Det er minner du kan ta med hjem. Men vær forsiktig, det er avhengighetsskapende.

Skotstindtraversen

Denne turen er for de spenningssøkende. Traversen er en smal, bratt og spektakulær egg med en blendende utsikt til hav og fjell. Besseggen kan bare gå og legge seg. Du kan studere ruta fra stuevinduet før du drar. Underveis vil hjertet slå noen ekstra slag. Når du kommer hjem har du øyne som glitrer. Turen fordrer klatring og guide. Guide forhåndsbestilles når du booker.

Klatring

Klatring på Nordskot byr på enestående utsikt og er lett tilgjengelig. Bare noen få minutter fra øya med båt finnes det fine klippeklatrefelt. Feltet ligger i gangavstand fra havna. Det finnes god variasjon av ruter i alle vanskelighetsgrader – både nybegynnerruter og fine linjer for de øvede. Bergarten er rød granitt – sterkt, trygt og godt klatrefjell. En del ruter er boltet. Bodø klatreklubb har laget en klatrefører for området: Se klatrefører

Badstuteltet

En perfekt kveld er en svett kveld med forfriskende dukkerter i havet innimellom. Sjelden føles livet så fortjent. Badstuovnen er vedfyrt. Vi fyrer opp i fellesskap. Pisker hverandre med tang og bjørkeris. Ler og skravler. Ikke noe sted går praten så livlig som i badstua og aldri sover man så godt som etter ei lang økt med lauging.

Sørskottind

Fra stuevinduet på Naustholmen ser vi Sørskottind trone som en dronning på fastlandet. To-tre timer seinere kan du stå og vinke på toppen. Det er en tidvis bratt, men helt overkommelig tur. Første gangen Randi Skaug gikk der var det sammen med gruppa Trang fødsel. De fant en sang på veien. På toppen er det 360 graders utsikt til Steigens 3000 øyer, Lofotens hvitkledde fjell og fjellstrøkene innafor. Turen tar fra 3,5 til 5 timer tur/retur. Du trenger gode sko, ei flaske vann og matpakke. Kle deg etter været. Vindjakke kan være fint å ha på toppen. Vi kjører deg over med båt til fastlandet. Deretter er det 1,5 kilometer på vei før stien tar deg opp mellom bjørk og lyng, molter og einer. Husk kamera!

Ta livet med ro

Noen ganger er alt du trenger litt romslig tid. En langsom morgen og en god kaffe kopp. En god prat med gode venner og folk du er glad i. Kanskje møte nye venner. God tid er blitt en luksus. Stillhet, frisk luft og rent vann likeså. Her på øya finnes alt dette i god monn. Her kan du la hjertet få roe seg ned og bare leve i pakt med naturen. Alt vi krever av deg er at du er vennlig innstilt. Resten kan du ta i eget tempo.

Øyvandring

Naustholmen er forbundet med naboøya Grøtøya med bro. Grøtøya er 500 mål stor. Det holder til en stor, liten dagstur. Her kan du vandre i fjæra, bestige høyeste punkt på 51 moh og undre deg på hvor lite som skal til for å få en fantastisk utsikt. Innimellom knausene ligger de gamle jordene fra den gangen jorda ble dyrket. Her er trær du ikke forventer å finne. Her bor det elg og ørn. Her er ro og sjelefred til alle. Størstedelen av øya er uberørt, men ikke av historien. Det ærverdige hovedhuset på Grøtøya handelssted står uberørt slik det ble forlatt etter at handelsstedet gikk konkurs i 1923. Rett ved siden av ligger Villa Haugen, som er gjenoppført etter gamle tegninger og fotografier.

Sove ute

Frisk luft og bølgeskvulp er en vinneroppskrift på søte drømmer. Derfor tilbys overnatting i utesoverom med gode madrasser og varme dyner. Det gir utesoving en ny dimensjon og gjør utesoving tilgjengelig for de mest ihuga stuegriser.

For de som helst ligger under tak, har vi både hovedhuset og leiligheten å by på.  Det er ti sengeplasser inne og enda flere ute.

For større grupper er det mulighet til å tilby overnatting på naboøya hos Børge Ousland eller på Nordskot Brygge. Ingen av stedene er mer enn tre minutter unna med liten båt. Maksimum antall er 80 personer.

Grotting

En grottetur er litt nifst, men mest spennende. I samarbeid med Nordland turselskap tilbyr vi grottetur for de som vil ha en helt spesiell opplevelse. Den nærmeste grotta er Resshola, en 140 meter dyp grotte som ble laget av havet den gangen havnivået lå 60 meter høyere enn i dag.  Denne grotta trenger du bare lommelykt og gode sko for å besøke, og du kan ta deg dit på egen hånd. I 2013 fant noen eventyrlystne Nordlendinger tanngarden til et steinaldermenneske i en av grottene i Steigen. Undesøkelser viste at det var 6.300 år gamle levninger som var funnet. Denne grotta ligger på hemmelig sted. Les mer: Se Nrk artikkelen

Naustholmen Adventure Island Norske Skaug as
Tlf: +4793005721
Send