SMAKSOPPLEVELSER

NAUSTHOLMENS MATKONSEPT
Maten her skal være en opplevelse. Det skal være god mat og nok mat, som samtidig er smakfull, fargerik og ujålete. Gjestene uttrykker til stadighet at maten er uventet bra. Rettene presenteres gjerne med ei historie, rett og slett fordi de ofte har ei historie.

LOKALE RÅVARER
Råvarene kommer fra havet, fjellet og skogen, gjerne i øyas umiddelbare nærhet. De er ferske. De er for det meste kortreiste eller ureiste. Det er et stort privilegium å ha tilgang til råvarekvalitet på så høyt nivå.

Nepal er å regne som Randi sitt andre hjemland, og råvarene kobles ofte med smaker fra det asiatiske kjøkkenet. Asiatisk smaker gir lekne krysskombinasjoner og spretne smaker med smakfulle kontraster til det tradisjonelle norske.

 

RESTAURANT BUTIKKEN

Aller helst serverer vi maten ute, gjerne på kaia med havet under og fjellene som kulisser. Men når været presser oss innomhus er restauranten Butikken et lunt og hyggelig sted å spise. Her var det butikk helt til på 70-tallet og den gamle vedovnen varmer fortsatt godt. Gjennom de store butikkvinduene ser dere rett ut på havet og fjellene. Puben ligger vegg i vegg. Her ligger henger historien bokstavelig talt i veggene i tjukke lag, og det skaper en autentisk ramme om et godt måltid.

PRISER

Ønsker du å spise hos oss send oss en e-post på booking@naustholmen.com eller ring oss på tlf. 75 77 75 75.  NB! Må bestilles 24 timer i forveien. 

  • Lunsj fra NOK 350,- / per person

  • Toretters middag NOK 650,- / per person

  • Tretetters middag NOK 850,- / per person

FROKOST & LUNSJ

Hver morgen lukter det nybakt brød på kjøkkenet. Frokosten serveres i hovedhuset og er en trivelig start på dagen. Man får følelsen av å være hjemme hos Randi. Frokosten hos oss gir en følelse av rolig start og lave skuldre. Lunsj er oftest matpakke da gjestene gjerne er på tur, men lunsj kan også bestilles for grupper.

KARIN JANSDOTTER NORD

Karin er en eventyrlysten kokk og har vært på alle syv kontinentene. Her har hun fått masse inspirasjon fra ulike matkulturer. Hun har bodd 11 år på vestkysten av Irland og overvintret på forskningsstasjonen Troll på Antarktis i tillegg til flere sesonger på Union Glacier hvor hun har bodd tett på pingviner og laget mat fra teltet. Når hun ikke er kokk i Antarktis er det våre gjester hun gleder med kulinariske opplevelser.

På Naustholmen får hun ro og inspirasjon til å skape smaksrike retter av alle de lokale råvarene vi har tilgjengelig i havet, skogen og fra fjellet. Helst lager hun mat ute og inviterer gjerne gjestene med rundt bålet eller grillen

NAUSTPUB

Puben er blitt selv hjertet på Naustholmen. Det er et sted hvor fordums tider sitter i tjukke lag i veggene. Her samles gjestene før middag og etter middag. Vi fyrer i ovnen, kanskje kommer det en som kan spille gitar. Historier fortelles. Kanskje er de sanne, kanskje er de ikke. Sannsynligvis er de morsomme. Uansett, puben er et sted å more seg og knytte nye vennskap i hyggelig lag. For å si det slik, vi har det artig her på øya. Det er ikke uvanlig at det danses heller.

DRIKKE

Vi har skjenkebevilling med alle rettigheter. Vår egen sommelier Hans Petter Aaserud fra Pop Vinbar i Asker, også kjent fra Trang fødsel, har plukket et utvalg viner som er tilpasset menyen.
Både øl og cider kan være et godt følge til mat. Vi tilbyr lokalt øl både fra Engeløya Håndbryggeri og fra Bådin i Bodø, i tillegg til en rekke andre varianter av øl og cider.

KOKEBOK

På Naustholmen får vi ofte høre at den gode maten vår er underkommunisert. Så da ble det kokebok.
Boka er et ekte nordnorsk produkt. Råvarene er nordnorske, og det er også fotografen og designeren, Regina Pedersen. Boka er trykket i Sortland. Dette lokale samarbeidet er vi veldige stolte av å ha fått til.

Når du kjøper denne boka gir du samtidig kroner 50 til utdanning i Nepal, hvor vi har et utdanningsprosjekt for Bhotefolket, et minoritetsfolk i Nepal.

Boka kan bestilles på linken ovenfor eller du kan kjøpe den på Naustholmen, i butikkene til Brynje i Oslo og Larvik, samt hos Ninas Dagligvare på Nordskot. Du betaler med Vipps.

BESTILL HER

Naustholmen Adventure Island Et fredelig sted i en urolig verden
Tlf: +47 75 77 75 75
Send